Κατασκευη e-shop

ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce)

Κατασκευή eshop

Η δημιουργία eshop είναι απαραίτητη τη σημερινή εποχή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κάνουν ηλεκτρονικές αγορές από την άνεση του σπιτιού τους, στο δρόμο ή κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Έτσι γλιτώνουν πολύτιμο χρόνο από το να έπρεπε να πάνε στο φυσικό κατάστημα και κόπο. 

Το στήσιμο ενός eshop θεωρείται μια δύσκολη υπόθεση για τις μικρές επιχειρήσεις λόγω έλλειψης χρημάτων, προσωπικού και χρόνου. Αλλά δεν είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα, οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου πλέον έχουν απλοποιήσει  τη διαδικασία ώστε όλα να είναι εύκολα και απλά.

Ως προς τη κατασκευή του eshop, οι απαιτήσεις για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πολύ μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες για ένα απλό site. Οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη πριν τη κατασκευή του eshop είναι πολλοί και η επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο πρέπει να γίνει με τα σωστά βήματα έτσι ώστε από τη μία πλευρά να είναι μια προέκταση της επιχείρησή σας στο διαδίκτυο και από την άλλη πλευρά να προσφέρει λύσεις για την επιχείρησή σας.

ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce)

Δημιουργία EShop τι χρειάζεται ;

Πλατφόρμα

Η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε για κατασκευή eshop είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που μπορούν να δώσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα ηλεκτρονικού εμπορίου με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης. Κάποιες γνωστές πλατφόρμες είναι η  Magento, PrestaShop, OpenCart και  WooCommerce. Το κόστος κατασκευής eshop σε μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα είναι λιγότερο συν του ότι δίνει περισσότερες δυνατότητες με τα adds-on και plug-ins που έχουν αναπτυχθεί.

Χειρισμός Επιστροφών

Θα πρέπει να ελέγχετε προληπτικά ότι ο προμηθευτής ηλεκτρονικού εμπορίου σας παρέχει ενσωματωμένα εργαλεία που σας επιτρέπουν να αντικαθιστάτε γρήγορα και εύκολα τα εμπορεύματα, να ανανεώνετε το απόθεμά σας και να στέλνετε email στους πελάτες σχετικά με την κατάσταση επιστροφής τους.

Παρακολούθηση - Ανάλυση ηλεκτρονικού καταστήματος

Θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο ηλεκτρονικού εμπορίου που σας προσφέρει δωρεάν υπηρεσία αναλυτικών στοιχείων, συνήθως καθοδηγούμενη από το Google Analytics και άλλα εργαλεία αναφοράς, ώστε να σας βοηθά να παρακολουθείτε την απόδοση του καταστήματός σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτά θα σας δείξουν πόσα άτομα επισκέπτονται το e-shop σας, τη συχνότητα, πώς έφτασε σε εσάς o πελάτης και ορισμένες προσωπικές πληροφορίες. Μπορούν επίσης να υποδείξουν ποιες ιστοσελίδες έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και ποια προϊόντα βλέπουν και αγοράζουν περισσότερο ή λιγότερο συχνά.

E shop τρόποι πληρωμής

Στην αρχή θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την τραπεζική κατάθεση, την αντικαταβολή και το PayPal. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών γίνεται με αντικαταβολή! Η σύνδεση στο PayPal είναι εύκολη και χρονοβόρα. Είναι χρήσιμο να συνδέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με μια τράπεζα και να παρέχετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να πληρώνουν με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Επίσης, καλό θα ήταν να υπάρχει (αν τα ποσά είναι υψηλά) πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

Χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τη κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος;

Συχνές ερωτήσεις

Μια κατασκευή eshop δεν έχει συγκεκριμένη τιμή διότι εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχει η επιχείρησή σας, των αριθμών των προϊόντων που θα ανεβούν και τις λειτουργίες που θέλετε να υποστηρίζει.

Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσετε μόνος ένα eshop να έχετε υπόψην σας πως ανά διαστήματα το κράτος δίνει επιδότηση για κατασκευή eshop. Οπότε δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο από το να παρακολουθείτε τις εξελίξεις.