Προωθηση ιστοσελιδων

Seo Προώθηση Ιστοσελίδας

Αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων

Μόλις ολοκληρώθηκε η κατασκευή ιστοσελίδας σας, το site σας ανέβηκε στο διαδίκτυο, ποιος όμως θα το δει; Αν πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση μιας μηχανής αναζήτησης το όνομα της ιστοσελίδας σας δε σας βγάζει το site σας ή αν αναζητήσετε κάποια υπηρεσία ή προϊόν σας πάλι δεν εμφανίζεται κάτι σχετικό με εσάς. Οπότε ποιο το νόημα της κατασκευής του site σας αφού κανείς δε μπορεί να το βρει;  Προχωρήσατε στην δημιουργία ιστοσελίδας για να αποκτήσετε νέους πελάτες μέσω του διαδικτύου όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα φανταζόσασταν. Στις μέρες μας που οι ιστοσελίδες είναι εκατομμύρια και συνεπώς ο ανταγωνισμός τεράστιος δεν αρκεί μόνο η κατασκευή αλλά χρειάζεται επιπλέον προώθηση ιστοσελίδας για να εξασφαλίσετε τα μέγιστα οφέλη.

 
 

Ο καλύτερος τρόπος προώθησης ιστοσελίδων αυτή τη στιγμή δεν είναι οι διαφημίσεις μέσω των social media. Ούτε οι διαφημίσεις των μηχανών αναζήτησης που το μόνο που σας προσφέρουν είναι να εμφανίζεστε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επί πληρωμή στη κορυφή των αποτελεσμάτων. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης ιστοσελίδας είναι το Seo.

Φυσικά θα αναρωτηθείτε : Τι είναι το seo;

Το Seo είναι η συντομογραφία των λέξεων searching engine optimization. Ελληνιστί σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανής αναζήτησης. Με πιο απλά λόγια το seo είναι η εφαρμογή κάποιων τεχνικών που ορίζει το seo ώστε η ιστοσελίδα σας να κατατάσσετε όσο πιο ψηλά γίνεται στα αποτελέσματα αναζήτησης ενός χρήστη. Πρόκειται για μια αποτελεσματική τεχνική προώθησης ιστοσελίδων που δε κοστίζει κάτι παραπάνω εκτός της εργασίας του επαγγελματία seo, αντιθέτως οι επί πληρωμή διαφημίσεις των μηχανών αναζήτησης χρεώνονται ανά κλικ το χρονικό διάστημα που θα επιλέξετε. Ενώ αντιθέτως η βελτιστοποίηση μηχανής αναζήτησης δε θα σας κοστίσει τίποτα παραπάνω συν του ότι η εμφάνιση της ιστοσελίδας δε θα διαρκεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αρκεί βέβαια να μην επαναπαύεστε, το seo απαιτεί συνεχής προσπάθεια γιατί τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Αν δεν ενημερώνεστε τακτικά για τις seo εξελίξεις και να τροποποιείτε κατάλληλα το site σας μπορεί από τη κορυφή να βρεθείτε στο πάτο εν μια νυκτί. Γι΄αυτό άλλωστε είναι αναγκαίο να προσλάβετε επαγγελματία seo.

Τι ορίζει το seo; 

Η βελτιστοποίηση μηχανής αναζήτησης χωρίζεται σε on page seo και off page seo. Το on page seo περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση που γίνεται σε ότι στοιχείο είναι ορατό στην ιστοσελίδα. Αναλυτικά αναφέρεται στο περιεχόμενο του site είτε είναι κείμενο, είτε εικόνες, είτε βίντεο ή ακόμα και ήχος. Το off page seo από την άλλη σχετίζεται με την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας. Διότι όσο πιο αξιόπιστη είναι μια ιστοσελίδα τόσο πιο ψηλά εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Φυσικά για μια αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδας πρέπει να εφαρμόσουμε και τα δύο είδη seo. Αν νομίζετε πως η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι εύκολη κάνετε λάθος. 

Οδηγός seo για αρχάριους βήμα – βήμα:

 Αρχικά πρέπει να ξέρουμε που στοχεύουμε και που θέλουμε να επικεντρωθούμε. Ύστερα ακολουθεί η έρευνα ανταγωνισμού, τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας και που στοχεύουν; Έπειτα επιλέγουμε τις λέξεις κλειδιά που θα στοχεύσουμε και ύστερα χτίζουμε όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας πάνω σε αυτές τις λέξεις. Φροντίζουμε οι λέξεις κλειδιά να εμπεριέχονται στους τίτλους της ιστοσελίδας, στα κείμενα, στις εικόνες ως λεζάντες όπως επίσης στα βίντεο και σε ό,τι άλλο υλικό έχουμε στο site. 

Είναι σημαντικό τα κείμενα του site να είναι ποιοτικά, να δίνουν μια παραπάνω αξία στο χρήστη, να είναι σωστά ορθογραφημένα και ελκυστικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το seo είναι γνωστό ως ο βασιλιάς του κειμένου. Γι΄αυτό μεγάλη προσοχή. Επίσης να σημειωθεί ότι ένα καλό κείμενο για αποτελεσματική προώθηση της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι πάνω από 1000 λέξεις. Εκτός του περιεχομένου πολύ σημαντική είναι η σωστή κατασκευή ιστοσελίδας, χωρίς λάθη στο κώδικα και κατασκευασμένη ώστε να φορτώνει γρήγορα. Αυτό διότι στο seo έχει πολύ μεγάλη σημασία η εμπειρία χρήστη, κανείς χρήστης δε θέλει να περιμένει να φορτώσει το site ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω! Επίσης για τον ίδιο λόγο η ιστοσελίδα πρέπει να έχει μια ωραία και ξεκάθαρη δομή και διάρθρωση ώστε οι χρήστες να βρίσκουν αμέσως και χωρίς κόπο τη πληροφορία που αναζητούν.

Αφού έχουμε ολοκληρώσει το on page seo μας λοιπόν περνάμε στο off page seo. Στόχος σας το χτίσιμο φήμης και αξιοπιστίας της ιστοσελίδας σας. Έρευνα ανταγωνισμού και επικοινωνία με αξιόπιστα site αντίστοιχης θεματολογία με τη δική σας είναι τα βασικά εργαλεία.  Βρείτε ποιοτικά site που σχετίζονται με τις υπηρεσίες σας, επικοινωνήστε μαζί τους και ζητείστε τους να προσθέσουν ένα link προς την ιστοσελίδα σας. Τι κερδίζετε με αυτό; Το link λειτουργεί ως σύσταση του site σας, όσο πιο ποιοτικό είναι το site που βάζει το link τόσο το καλύτερο για εσάς. 

Όπως βλέπετε το seo – βελτιστοποίηση μηχανής αναζήτησης είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί συνεχής προσπάθεια, σκληρή δουλεία και προσήλωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας ανταμείψει! Εφαρμόζοντας όλες τις παραπάνω seo αρχές θα κερδίσετε πόντους αξιοπιστίας από τις μηχανές αναζήτησης και με τη πάροδο του χρόνου θα βρεθείτε στην πρώτη σελίδα της google!

Υπηρεσίες κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων

Προώθηση ιστοσελίδων - πως μπορώ να προωθήσω την ιστοσελίδα μου;

Οφέλη SEO

SEO, ή βελτιστοποίηση μηχανής αναζήτησης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για προώθηση ιστοσελίδας, καθώς βοηθάει το site σας να φαίνεται ψηλά στα αποτελέσματα της google και των άλλων μηχανών αναζήτησης. Σε αντίθεση με τα επί πληρωμή  ads, το SEO είναι εντελώς δωρεάν – Η κατάταξή σου εξαρτάται μόνο από το πόσο ποιοτικό είναι το περιεχόμενό σου, από το πόσο εύκολη είναι η πλοήγηση των χρηστών στην ιστοσελίδα και των αριθμό των links που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα σας.

email marketing

Το email marketing βοηθά στην άμεση ενημέρωση των πελατών σας και την αύξηση της δημοτικότητας του blog σας. Καθώς στέλνετε mail για κάθε νέο ή προσφορά προσκαλώντας τους χρήστες να κάνουν κλικ στην ιστοσελίδα σας.

Δημιουργία blog

Ένας άλλος καλός τρόπος προώθησης ιστοσελίδων που θα βοηθήσει πολύ το seo σας είναι η δημιουργία blog. Η δημιουργία blog θα σας βοηθήσει να αυξηθούν οι χρήστες που θα μπουν στο site σας και να αυξηθεί ο αριθμός των καινούργιων υποψήφιων πελατών σας. Ένα blog βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της επιχείρησή σας και στην καλύτερη επικοινωνία πελατών – επιχείρησης. Στο blog μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας για τα νέα προϊόντα – υπηρεσίες σας καθώς και τα νέα της επιχείρησής σας.

guest blogging

Το guest blogging βοηθά στην αύξηση της δημοτικότητας και αξιοπιστίας της ιστοσελίδα σας. Αποτελεί μία από τις καλύτερες στρατηγικές για προώθηση της ιστοσελίδας σας. Οι αναγνώστες του site που θα φιλοξενηθεί το περιεχόμενό σας μαθαίνουν για την επιχείρηση σας, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την ιστοσελίδας σας. Κερδίζοντας έτσι πόντους εμπιστοσύνης από τις μηχανές αναζήτησης.

Απευθυνθείτε στην εταιρεία κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων μας για μια τέλεια ολοκληρωμένη κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας