Η εμφάνιση μίας ιστοσελίδας

Εκείνα που κάνουμε για εσάς για τον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας

Η εμφάνιση μίας ιστοσελίδας είναι το πιο δημιουργικό στην κατασκευή μίας ιστοσελίδας! Εδώ θα βάλετε όλη σας την φαντασία να δημιουργήσει και να ονειρευτείτε όλα εκείνα που σε μία φυσική επιχείρηση δε θα μπορούσατε να φτιάξετε!

Μία ιστοσελίδα έχει μία είσοδο (home page) που όταν κάποιος πληκτρολογήσει τη διεύθυνση σας στις μηχανές αναζήτησης είναι η πρώτη σελίδα που ανοίγει και μπορεί να δει, αυτή λοιπόν η σελίδα πρέπει να είναι η πιο όμορφη από όλες γιατί εκείνη τη στιγμή θα κριθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας και αν θα μείνει ή θα βγει από τη δική σας ιστοσελίδα και θα μπει στην επόμενη.

Το πρώτο που θα εμφανιστεί στην οθόνη του επισκέπτη σας είναι το πάνω μέρος της σελίδας στο οποίο εμφανίζετε συνήθως η ονομασία της ιστοσελίδας (η ταμπέλα του καταστήματος), το όνομα της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι συναφή με το αντικείμενο που θα παρουσιάζεται για να μην μπερδεύει τον επισκέπτη και να μην τον παραπέμπει σε κάτι άλλο, ένα όμορφο και καλά σχεδιασμένο λογότυπο για την καλύτερη αναγνώριση από τους επισκέπτες σας θα ήταν επιθυμητό.

Κάτω από την ονομασία της ιστοσελίδας υπάρχει ένα slider με φωτογραφίες ή βίντεο (η κεντρική βιτρίνα), οι φωτογραφίες  που θα τοποθετηθούν εκεί θα πρέπει να είναι σε καλή ανάλυση και να μην χαλάνε τα pixel τους θαμπώνοντας την οθόνη, επίσης και τα βίντεο να είναι καλοφτιαγμένα (καλύτερα από κάποιον φωτογράφο) για να είναι σταθερά και να εστιάζουν ακριβώς σε αυτό που θέλουμε να δείξουμε.

Στα παραπάνω θα κριθεί αν κάποιος θα μείνει ή θα φύγει από την ιστοσελίδα σας στα πρώτα δευτερόλεπτα, βάση μελετών η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αντίδρασης του επισκέπτη σας λόγο ότι όταν κάποιος μπαίνει σε μία ιστοσελίδα για να βρει αυτό που είχε πληκτρολογήσει στην αναζήτηση θέλει να δει αυτό το ίδιο, η ιστοσελίδα να είναι σωστά δομημένη και να μην τον μπερδεύει και να μπορεί να δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο χωρίς προβλήματα.

Ας δούμε τώρα πως θα συνεχίσει να βρίσκετε κάποιος και να χαζεύει την ιστοσελίδα μας!! Μετά το slider με τις φωτογραφίες και τα βίντεο τοποθετείται αυτό που θα προβάλουμε, αυτό μπορεί να είναι κάποιο προϊόν προς πώληση (αν είναι e-shop) ή οι υπηρεσίες μας ή κάποιο άρθρο, ανάλογα με το τη θέλουμε να προβάλουμε στους επισκέπτες μας. Και πάλι θα πρέπει να είναι καλογραμμένα και με καθαρές φωτογραφίες ή βίντεο, η εμφάνιση της ιστοσελίδας μας έχει μεγάλο ρόλο στην κατασκευή για να είναι οικία στον επισκέπτη και να θέλει να μείνει μέσα και να χαζεύει εκείνο που προβάλουμε.

Και στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας μας θα πρέπει να υπάρχει η διεύθυνση, τα τηλέφωνα, το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, social media και κάθε άλλου είδους επικοινωνία.

Στις επόμενες σελίδες που θα ακολουθήσουν θα πρέπει να υπάρχει μία ομοιομορφία με την πρώτη σελίδα (home page) για να μην δείχνει ξένο και πάλι μπερδευτεί και νομίζει ότι μπήκε σε άλλη ιστοσελίδα. Η πρώτη σελίδα μετά την home page είναι η σελίδα που περιγράφει το αντικείμενο πιο αναλυτικά που θέλουμε να προβάλουμε, αν είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα  τότε υπάρχει αυτό, αν είναι ένα προϊόν ή μία υπηρεσία τότε γίνεται η περιγραφή αυτού. Γενικά μετά την πρώτη σελίδα, εκείνες που ακολουθούν περιγράφουν όσο καλύτερα μπορούν εκείνο που προβάλαμε στην πρώτη σελίδα και φυσικά με την εμφάνιση της να είναι ομοιόμορφη και σχετική με τις υπόλοιπες σελίδες της ιστοσελίδας μας. Σε μία από αυτές τις σελίδες βάζουμε και μία για το ποιοι είμαστε, λίγα λόγια για την επιχείρηση μας, την ιστορία μας ή κάτι για να μας γνωρίσει καλύτερα ο επισκέπτης μας.

Στο τέλος των σελίδων μας βάζουμε μία σελίδα με την επικοινωνία η οποία και πάλι θα πρέπει να ταιριάζει η εμφάνιση της με όλη την υπόλοιπη ιστοσελίδα μας για να μη χάνετε ο επισκέπτης σε τυχόν αλλαγές χρωμάτων και σχεδιασμού. Στην σελίδα επικοινωνίας βάζουμε όλες τις μορφές επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, social media, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κ.α.) που μπορεί κάποιος να μας βρει και να ζητήσει εκείνα που έχουμε προβάλει στην υπόλοιπη ιστοσελίδα.

Αυτά πρέπει να λάβει υπόψη του κάποιος που θέλει να κατασκευάσει μία ιστοσελίδα και να έχει μία ομοιόμορφη εμφάνιση

Leave a Comment

Your email address will not be published.